Tröttma!

Shit, idag var det slitigt! Imorgon kommer två av oss som jobbar vara borta. De ska skriva högskoleprovet, så då är vi bara fyra stycken som jobbar. Mao. mer att göra för alla! Som tur är ska väl inte riktigt alla hästarna gå iaf. Vi har ju fyra stycken som ska gå löp på söndag så de går nog bara i walkern imorgon. Sen gjorde vi rätt många av åringarna idag också, så att de bara behöver gå i hage/walkern. Så lite färre hästar att jobba, och lite mer tid för oss att mocka, fodra osv. Så hoppas att det inte blir helt galet tufft iaf.

Bilder från KM!

Har fått vantarna på lite bilder från KM jag tänkte bjuda på vid tillfälle. Orkar bara lägga upp en nu, för jag måste sova. Har en extra tuff dag imorgon på jobbet, så this bitch needs alot of beautysleep tonight haha! Efter jobbet blir det träning på Plastic (hanns inte med idag), och sen stallet och rida lite. Acke gick ett riktigt dressyrpass idag och var jättefin fick jag höra (inte jag som red).
Nattiii!


Sliten kille!

Idag var hovslagaren ute i stallet. Skodde ett par hästar. En av unghingstarna var inte riktigt så glad i att få nya bakskor så det var bara att hålla i sig, men utöver honom så skötte sig pollarna överlag väldigt väl! :D
Det var inte riktigt lika många hästar som gick jobb idag som det brukar vara, eftersom en del gick snabbjobb igår och bara gick i skritten idag = jag fick lite mer mockhjälp = skönt! Speciellt eftersom det tog en hel del tid att hjälpa hovslagaren med hästarna! Hovslagaren var förövrigt väldigt trevlig och hon verkade väldigt kunnig! Skitbra att ha henne som backup ifall det krisar med min egna någon gång eller jag känner att jag inte är nöjd med honom eller så. Alltid kul med nya kontakter!
Efter jobbet drog jag, Lina, Amelie och Maria och tränade på plastic. Mest jag, Lina och Amelie dock. Fick träna lite på att rida finish idag. Satan va d bränner i låren när man sitter där hahaha! XD Galet! Men bra träning är det allt!
När vi var klara där var klockan strax efter två, och eftersom jag ändå var kvar och eftermiddagspasset sätter igång klockan tre valde jag att jobba idag med Lina när jag ändå var där. Så kan jag åka hem direkt efter mitt vanliga pass på torsdag.
Ganska skönt att ha det avklarat faktiskt! Så nu är det bara tre dagar med vanliga pass kvar tills jag är ledig på söndag! :D Lär dock bli galoppen på söndag igen för den delen. Hade tänkte fota lite när Lina rider och när de fyra hästarna vi har går löp. Ska bli skoj!

Åkte sen från jobbet till stallet vid typ halv sex, men var så sjukt trött och sliten så jag mockade bara lite snabbt och borstade av benen och la på lite BOT. Inte för att han behöver det av någon särskild anledning, men eftersom han ska gå direkt på morgonen imorgon och inte gå ut i hagen, så kan han lika gärna ha dem på i friskvårdssyfte.

Imorgon blir det jobb igen, förmodligen lite tuffare än det varit idag. Måste försöka få upp mitt tempo ännu lite högre! Men hoppas på att kunna klämma in en extra box under varje intervall under dagen, med andra ord typ 4-5 boxar mer under hela dagen. Får se hur det går med det, men ska försöka iaf.!

Nu ska jag nanna kudden snart, måste landa lite först bara och ta en dusch.
På fredag hade jag tänkt försöka hinna ut tidigt till stallet och dra ut och träna lite kondition med Acke. Var länge sen jag verkligen blåste ur honom och nu när jag ökat på hans foderstat lite har han blivit lite mer jumpy, så han kan behöva göra sig av med lite energi. Dessutom ger jag ju honom mer mat för att han ska bli biffigare, inte för att han ska bli tjock, och då måste han röra på sig! :P

Höres imorgon! :D

Snabbjobb!

Idag har många utav hästarna gått snabbjobb! Synd att jag inte kan vara med, verkar sjukt kul! För mig betyder det dock många ben att kyla osv. De flesta hade gått riktigt bra som jag förstod det, SKOJ!
Efter jobbet slutat vid cirka ett gick vi in på själva galoppen (vi jobbar ju på stallområdet) och red på Plastic. En maskinell häst som arbetsryttarna, och de som rider löpen tränar på för att jobba upp muskelstyrka och kondition. Det är även en hel del teknik som ska tränas på. Allt ifrån tygeltag, till balans, sist, följsamhet osv.! Det är rätt skoj, man kan öka och minska hastigheten osv. haha!
Så där var vi och fick oss ett gott skratt! Men det gick faktiskt bättre än förväntat för mig till slut. Kan ju avslöja att benen kändes som spaghetti efter tredje turen haha! Skitbra träning!



Den bjuder vi på! ;) I bakgrunden ser ni min helt oskadeglade kompanjon och teknikcoach för dagen Fredrik (assisterad av Lina och någon annan jockey jag inte vet vad han heter haha :P)!

Acke joggades ute idag!

Inridningstider!

Idag har det varit lite högre tempo på jobbet. Jag får mer och mer uppgifter och ansvar och jag kämpar för att hinna med i utvecklingen haha! :P Men det går år rätt håll iaf. Nu mocker jag nog säkert fyra gånger snabbare än första dagen haha!
Har även börjat fundera över en ganska spännande sak som jag kanske ska göra, vill inte riktigt avslöja vad ännu, men det kopplat till hästar otippat nog! ;)
Idag hängde vi ordentligt på första åringen också, kul med framsteg! :D Det var Alvena Tango som fick Fredrik på sig, och det hade gått helt okomplicerat och bra till! :P
Skulle inte förvåna mig om någon hänger på Skumpa imorgon också!

Här är en utav mina favoritåringar. Hingsten Spader Knekt, riktigt trevligt psyke på den! :D



Acke fick sig en vilodag idag. Inte helt planerat men så går det ibland, och vilodagen var absolut välförtjänt! Han har ju ändå gått fem dagar i sträck, varav åtminstone tre pass var ganska tuffa.
Hade även tänkt försöka hoppa honom snart, kanske på onsdag eller fredag. Bara lite markarbete/gymnastikhoppning. Det skulle han behöva! Bara för att få leka runt och känna att det är lätt, och så kan jag passa på att jobba på min sits och få honom lite mer ihop emellan hindrena. :)

PS. (!)

Måste bara tillägga att jag va SJUKT snabb i stallet idag! :O Brukar nästan aldrig va klar på mindre än 3 timmar! Sen händer det ju ibland att man är där i typ 8 timmar, men då går man ju bara runt och chillar. Men 3-4 timmar är rätt normalt om jag åker dit och gör det jag ska utan att stressa too much. Men idag var jag klar på mindre än 2 timmar. Runt 1 timme och 40 minuter skulle jag tro. On top of that så va hästen riktigt lerig! :O Vem hade trott det?!
Mockade nog på max 10 minuter också. That's a first! :P Att jobba i stall har sina fördelar haha! XD DS.

Chilldag!

Söndagar är mina enda lediga dagar numera, så idag har jag sovit ut och bara tagit det lugnt!
Red ut tillsammans med Sofia och Derek, precis utanför stallet mötte vi Jossan och Maribelle, så vi slog våra påsar ihop och tog ett varv på slingan tillsammans. Red till typ 85% i skritt, och resten var lite trav. Han kändes faktiskt ganska fin. Lyfte ryggen fint i traven och hade en trevlig framåtbjudning! I skritten kändes han också fin.
Vänstersidan kändes jättemjuk och fin, lite ovanligt eftersom det normalt sett är hans lite stelare sida. Högern kändes däremot lite sämre än vanligt. Han satt fast lite där, men lyckades få loss honom lite på vägen hemåt iaf. Inte riktigt så loss som jag skulle velat, men samtidigt hade jag ingen lust att börja harva runt på volten/i ridhuset och försöka jobba bort det eftersom jag ville att han bara skulle få en mysig lugn utetur eftersom han ska få gå lite mer seriöst imorgon. :) Så jag nöjde mig där och får va glad för att vänstern kändes så fin! :P

Om 5 h ska jag upp och åka till galoppen igen. Även om jag såklart har lite söndagsångest som jag alltid har oavsett om jag e ledig på måndagarna eller inte, så känns det rätt bra! :P Ska bli kul att komma dit, lära mig mer, träffa hästarna och det roliga folket, så känns ändå rätt skoj att det är måndag imorgon haha! :P Wish me luck! :D

Bloggstatistik!

Men oj, vad har hänt här?
Jag har ju inte på något sätt försökt att promota min blogg, eftersom den mest är för min egen skull. Så jag brukar inte ha många läsare. Men igår fick jag typ 4-5 gånger fler läsare än normalt? Why?! Hur hittar ni in hit egentligen haha?! :P

Veckans sista arbetsdag!

Hellu!

Idag va sista dagen på arbetsveckan. Det har flutit på rätt bra idag. För varje dag som går känner jag att jag ökar tempot ett snäpp och får lite bättre koll på rutinerna, så det känns bara roligare och roligare! Börjar dessutom bli rätt intresserad av galoppsporten vilket jag aldrig riktigt varit iom. att jag alltid, redan sedan jag var liten, har vetat att jag skulle bli för lång för att bli jockey haha! Men nu kan jag inte hjälpa det, utan jag dras med iaf.! XD

Idag var vi två mindre som jobbade, men det var ändå rätt lugnt iom. att de flesta åringarna hade vilodag idag. På bara någon vecka har vissa utav dem gått från att vara i princip ohanterade till att tömköras med sadeln på, och de flesta har vi även börjat hänga lite på utan problem! Så nu har de förtjänat att vila skallen ett par dagar de små godingarna! :D

Här är en utav alla snyggingarna i stallet. En väldigt personlig tvåårig hingst vid namnet Alvena Storm. Han är en riktig sköning som oftast ligger och chillar i boxen och man får typ slita som ett djur för att få honom att ställa sig upp när man ska göra iordning honom eller mocka haha! Snacka om att den hästen är trygg i sig själv. Riktigt go är han, även om han såklart som de andra kan ha lite unghästbus i blicken ibland! ;) Riktigt snygg är han också, tror han kan bli en fin ridhäst efter galoppkarriären!



Efter jobbet drog jag direkt till stallet, stall nummer två, Skånsta med andra ord!
Där hittade jag en lerig kille kille i boxen som undrade vart jag hade varit de senaste två dagarna haha!
Vi hade planerat en uteritt, och vi skrittade iväg en rätt bra bit jag och Acke, Elin på Albin och Katta på Marbello. Men vi mötte en älgko och hennes kalv och då började jag prata om älgjakten. Jag trodde att Elin och Katta hade koll på sånt, och att eftersom de skulle rida ut i skogen så var det lugnt. Men de hade inte alls koll, så vi insåg att det kanske var säkrast att rida hem igen haha! Men det vart iaf. några kilometer skritt. Sen när vi kom hem tog jag några varv på både volten och i ridhuset. Det var en massa barn som lekte och så blåste det rätt mycket ute och jag orkade inte tjaffsa med honom så jag gick in i ridhuset ganska snart.
Stundvis, och då menar jag verkligen KORTA stunder, kändes han jättefin. Sög tag i bettet och gick i en väldigt trevlig djup form och lyfte ryggen. Dock tjaffsade han mycket och slog sig fri och fifflade med munnen hela tiden, så det vart ingen bra känsla överlag. Men förmodligen är det bara tänderna som spökar, han skulle ju egentligen ha fixat dem redan för typ 1,5 månader sen, men den 4:e november kommer iaf. bästasta veten ut och fixar det. :) Då ska vi passa på att kolla till hans konstiga typ utslag och så tänkte vi passa på att klippa honom när han ändå är nerdrogad haha! :D Tre flugor i en smäll med andra ord!

Nä, nu har jag varit uppe sen typ 04:40 imorse, och det vart inte många timmar sömn inatt, så man kanske skulle röra sig mot sängen.

Imorgon blir det två uteritter, en med Sofia och Derek, och sen en liten skrittsväng där vi ska hålla Elin och Coribelle sällskap. Mysigt!

Natti!

Hard work work!

Tja! Sorry för dålig uppdatering!
Jag har de senaste två dagarna jobbat i stallet som jag fått jobb i. Det är ett galoppstall på Täby Galopp. Ska jobba där heltid, med andra ord sex dagar i veckan. Det är rätt slitigt, men det är ett skönt gäng och det kommer nog bli en jäkligt rolig och lärorik upplevelse! Looking forward to it!
Jag kommer att göra allt ifrån att mocka till att rida och tömköra bebishästarna. Med andra ord, allt möjligt kopplat till stallet och hästarna.
Det är ganska stor skillnad på hur man jobbar i ett galoppstall med ett "vanligt" stall, och hur man hanterar/rider hästarna. Så det kommer bli att lära om totalt haha! Men so far so good!

Nu måste jag försöka dra mig till sängen, ska ju upp om lite mindre än 4,5 timmar och dra till jobbet igen! :P
Avslutar med en bild på en av mina nya favvisar i stallet, tvååriga Mona-Lisa!


GÄSTBLOGG

Heeeeeej i Mickes blogg!
Idag våldgästar jag Mickes blogg och tänker berätta lite om vad jag och hans superfina Art Deco hittade på i skogen idag.
När jag kom till stallet möttes jag av en lerig häst och grisig box så det var bara att sätta igång! Vände ut och in på boxen och skrubbade bort den mesta leran från Acke. Sen bar det av ut i skogen.
Red en galopprunda med helt fri tygel, alltså inget formarbete överhuvudtaget. Order från Micke ;) I skritt och trav höll jag ett friskt tempo och i galoppen släppte jag tyglarna helt och ställde mig i sadeln så att Acke fick sträcka ut sin *något* långa kropp ordentligt. Så himla härligt, kunde inte låta bli att le!

När vi kom hem till stallet igen smakede Acke lite av sitt kvällhö och fick ett täcke på sig. Så nöjda båda två!

Har inte så mycket mer att säga förutom att Micke har världens goaste häst!
Tack för mig och TACK Micke för att jag får rida på din häst!

Puss & Kram!
/Madelene Ihrstedt
(http://www.nattstad.se/maddde)

Bilden är tagen för några veckor sen.


Ut i skogen gå...Nananana....


Ändrade planer och sitsträning!

Iom. att det vräkte ner regn idag också, så valde jag att rida honom i ridhuset idag.
I och med att KM i dressyr är på ingång så tänkte jag testa att sitta ner i sadeln, vilket jag ALDRIG gör annars i princip! Har inte planerat att starta någon klass på KM, men ville ändå testa om jag ens kan sitta ner nowdays, för det kunde jag inte sist jag försökte. xD Och sen så vågar jag inte riktigt träna på det heller, för jag tycker det känns som att jag förstör min stackars hästs rygg! :P Idag så insåg jag ock att jag kanske kan lära mig att sitta ner om jag jobbar lite på det. Mot slutet kunde jag sitta rätt okej i traven stundvis.
Galoppen gick mkt sämre, men tror det delvis ligger i att han inte orkar korta sig så mycket i galoppen som i traven ännu = svårare för mig att sitta ner.
Men men, Rom byggdes inte på en dag, så vi får träna vidare!
Red länge, cirka 1 timme och 20 minuter. Mycket längre än jag brukar, men det var en hel del skritt och han har ju inte gått på två dagar och fick fnatt på stallgången idag, så han kanske behövde få göra av med lite energi helt enkelt!
Nu ska jag nanna kudden! Ska ju upp halv fem imorgon för att jobba på galoppen! Wish me luck! :D

Design?!

Måste verkligen ta tag i det här med min bloggdesign. Har inte orkat göra det än, och jag är inte särskilt bra på det heller!
Vill verkligen ha en snygg design om jag ska börja blogga lite mer seriöst igen, vilket jag hade tänkt nu när jag ska börja jobba med hästar och allt! Någon som har något tips på någon duktig som kan fixa en kanske? :)

Idag tänkte jag försöka rida ut på Acke. Alla gångarter, men ganska lugnt. Tänkte att han skulle få gå ett litet lösgörande joggingpass imorgon i ridhuset, så han borde få komma ut lite innan det. På fredag hade jag nog tänkt hoppa lite på egen hand. Lite markarbete/gymnastikhoppning bara. Så max kanske 60 centimeter.
Måste försöka mängdträna honom lite när det kommer  till hoppningen så att han slutar överhoppa sig så mycket. Det tar tid, sliter onödigt mycket, och stör rytmen om han ska hoppa mig halvt ur sadeln i vartannat språng!
Så många språng på låga hinder är tanken just nu. Så får vi satsa på en 110-debut i början på nästa år istället. :)

Simmar lugnt!

Idag och igår har Acke fått ta det lugnt. Lite vila efter tävlingen helt enkelt.
Igår promenerade jag med honom runt slingan (cirka fyra kilometer) med sällskap av Elin på Coribelle och Katta på Marbello. Mys!
Idag hade jag tänkte rida ut en sväng tillsammans med Mariella och Princess, men det blev inte riktigt som planerat. Det spöregnade, och då menar jag verkligen SPÖregn, så jag började göra iordning honom, men insåg ganska snart att jag nog skulle tänka om och jogga honom lite lätt i ridhuset bara. Detta gick dock inte heller så bra. Uffe hade hoppträningar på ena halvan av ridhuset, och på andra sidan hade ridskolan lektioner, ajaj!
Det vart inte bättre än att jag kastade av honom benskydden och satte på honom täcket igen haha!
Så kan det gå ibland, men det är inte någon katastrof för han skulle ändå inte gått något hårt pass idag, utan mer lite aktiv vila. Får bli nya tag imorgon istället!
Efter det tittade jag på lite hoppträningar med Uffe istället. Måste bara säga en sak, SHIT va duktiga ponnytjejer vi har! Om ett par år kommer Skånsta ha ett stort gäng tjejer i medelsvår klass tror jag. Och jag ser fram emot dagen när de går upp på stor häst, shit vilka lag vi kommer att ha! :D

Har pratat lite mer Mirella om hoppning idag igen. Hon har velat ha lite hjälp med hoppningen, då hon egentligen är en dressyrryttare som är lite osäker när det kommer till hoppning. Hennes ponny älskar däremot hoppning, så målet är väl att hon ska bli lite säkrare så att hon ska kunna hoppa Princess då och då, mycket för att ponnyn tycker det är så sjukt kul. Ska bli skitkul! Tror det kan bli grymt bara Mirella får lite bättre självförtroende, för ponnyn både kan och älskar att hoppa!
Tänkte föreslå att hon ska starta 60-klassen på julklappshoppningen i december, och ha det som ett kortsiktigt mål. Mirella har tidigare hoppat en CR på sin förra ponny på 50 centimeter, men får hon bara träna lite på denna tror jag att 60 cm kommer gå hur lätt som helst! :D
Är riktigt excited faktiskt! XD

Langar ett par bilder på Acke när Jossan testade att ta några skutt på honom för typ en vecka sen!




Långben! <3




Tävling!

Idag var det tävling som stod på schemat.
Klubben arrangerade KM, vilket var riktigt roligt. Många starter för att bara vara en klubb och stämningen va på topp. Många fina rundor och fina ekipage, och vädret kunde man ju inte klaga på! Skitkul att kunna ha tävlingen ute såhär sent på säsongen. Klubbmästare blir den som efter två klasser (95 cm och 100 cm, med omhoppning i 110) har sammanlagt bästa resultat.

Började med att jag kom till stallet strax efter nio. Då var det banbygge m.m. Sedan var det bara att gå banan och sen skulle jag stå funktionär i en klass. Råkade dock glömma bort det där med EN KLASS och stod där i typ fyra-fem klasser, och höll på att missa min egen start. Så jag fick hetsa som fan och klä på mig själv och hästen, och fick höra att vi skulle in på framhoppningen när jag stod och typ inte ens hade fått på honom sadeln. Så typiskt mig haha! xD
Hur som, hets hets, in i ridhuset, skritta två steg, trava typ två varv och sen galopp. Hoppade krysset någon gång och tog sen räcket två gånger innan jag gick in. Min specialité! Framridning är överskattat! ;D
Fick ingen toppenkänsla och han överhoppade sig redigt, så jag tappa balansen i vissa språng och fick tyglarna dragna ur händerna på mig emellanåt, men lyckades ändå ratta runt på ett okej vis. Nollade grunden. Sen var det dags för omhoppning, fanns tusen totalt olika vägar man kunde ta, både till höger och vänster. Hade inte någon plan alls, hann inte komma så långt, men på något jävla vänster kom jag runt. Dessutom har jag en häst som täcker mycket mark och med en skaplig grundgalopp räckte det ganska långt trots att jag inte tog några ponnysvängar. Det räckte tom. till en andraplats! Så det vart rosett och hederspris och ett ärovarv, SKOJ!

Inför klass nummer två såg jag till att ha GOTT om tid! Så den här gången hann jag rida fram lite mer ordentligt. Han kändes faktiskt riktigt trevlig på denna gången. Speciellt i traven! Hoppade några språng och sen var det dags.
Sa till Fia på framhoppningen: Hmmm, vet inte ens om jag kan banan (*tänker igenom banan*), jo men man rider så å så å så, men jag lovar att jag kommer rida rakt fram efter sexan och hoppa åttan baklänges istället för sjuan HAHA!
In på banan går vi.
Ettan var det mest maxade hindret på banan konstigt nog. En rätt saftig oxer som tydligen låg strax över metern. Men men, linjen ettan-tvåan gick toppen, rider runt mot trean, en oxer med enfärgade mörkbruna bommar med lite tittskit vid sidorna, och vad ser jag där? - Jo, EN FUNKTIONÄR! xD Så där stod en funktionär på andra sidan oxern och väntar på oss, så jag skriker: "AKTAAA!" Herregud, KM stod ju på spel, låg ju riktigt bra till efter första klassen, och Jossan som var den enda som låg före mig hade redan nollat, så det var viktigt att inte tabba sig!
Som tur var hörde typ allt och alla mig skrika, så hon hoppade undan så att jag kunde hoppa i sista stund. Vart väl inte världens bästa språng, men över kom vi iaf.!
Hoppade fyran, hoppade femman, en oxer=han hoppar lite extra stort, efter femman hade jag inte en jäkla aning om vart jag skulle. Tänkte för mig själv: VART SKA JAG VART SKA JAG! Som tur var va d en bit till sexan, och jag insåg ganska snart vart jag skulle. Hoppade sexan, gick bra. Vad gör jag sen, jo, RIDER RAKT FRAM! Hej hinder nummer åtta! Inser dock när jag i princip redan ridit förbi sjuan vad jag håller på med och jag en ponnysväng till sjuan och kommer över: -PIUH!
Nu var det bara åttan var, ett litet sketet räcke, piece of cake. Fick en bra anridning, avståndet stämde, och där slutade jag rida och tänkte att jag redan va hemma = hästen lägger också av, och vi petar översta bommen. Så jäkla surt! Särskilt eftersom omhoppningen, till skillnad från i klassen innan, passade oss som handen i handsken. Många långa galoppsträckor och inte så mycket ponnysvängar haha! Så där rök KM-titeln.
Men men, är ändå riktigt riktigt nöjd med Acke. Han räddade dagen både en och två gånger och fick inte mycket till hjälp i första klassen. Detta trots att han bara gått på den här höjden en gång tidigare!
Så all eloge till min fantastiska häst, och grattis till Jossan som tog hem KM efter en riktig sista kämparrunda i sista omhoppningen, en värdig vinnare! :D

Imorgon tänkte jag bara skritta ut, och så får vi se om han går hoppträningen på tisdag för Uffe, vet inte om jag egentligen tycker att det blir lite för tätt inpå, så vi får nog kolla dagsformen och magkänslan på tisdag.

Bilder kommer!

Ny foderstat och lite bus i ridhuset!

Idag ändrade jag om Ackes foderstat lite, eller igår och idag haha! Igår ökade jag hans kraftfodergiva med 0,5 kilo, och idag kände jag: "whatta heck" och drog till med två kilo hösilage extra också. Blir han inte biffigare nu blir jag bitter! :P
När jag kikade på när min kompis Jossan red honom i torsdags insåg jag nämligen att han faktiskt är ganska tunn nu. Eller tunn och tunn, men ja, han är definitivt inte tjock. Han är väldigt atletisk, en del muskler, rätt uppdragen osv. Ser ju nästan ut som en distanshäst nu! ;)
Skämt åsido, han är rätt fin i kroppen men jag skulle inte tacka nej till lite mer muskler. Innan sommarens vila var han nog lika deffad, men definitivt mer muskulös, och jag vill nog ha tillbaka den figuren lite.
Visserligen åt han ungefär då som han gjort nu, men jag vet att jag gödde honom lite extra i början av säsongen för att få upp honom lite i hull, och sen när han väl satt musklerna fick jag dra ner en del igen för att han inte skulle bli tjock också. Så vi satsar på det! Dessutom så är det ju kallare nu, och de sätter päls och grejer, så de lär nog behöva lite extra för att inte falla ur.

Hur som, nu ska vi sluta tjata om det tråkiga ämnet.

Idag red jag lite i ridhuset. Hade ganska bråttom så var långt ifrån säker på att jag skulle rida när jag kom ut. Men Sofia var kvar och skulle rida Thelma typ när jag precis hade mockat klart, så då tänkte jag att jag lika gärna kunde klä på Acke och rida en snabbis med henne i ridhuset och försöka hinna med bussen iaf.
Pga. tidspressen sket jag i att byta om, så det vart ridning i joggingdojjor och mjukisbyxor, såg ut som ett riktigt proffs! ;)
Till en början red jag typ helt kravlöst, bara skritta runt lite, tog något varv i trav, då kändes han lite "stökig" som han gjort på sista tiden. Började ganska snabbt efter det galoppera. Passade på att galoppera en stund. Konstigt nog fattade han korsgalopp i typ första och andra fattningen, konstigt, brukar han inte göra. Visserligen försökte jag vara övertydlig redan från början och använde både ytter- och innerskänkel i fattningen, och vi har ju lärt om oss till att bara fatta med innerskänkeln, så det är möjligt att det förvirrade honom. Det var inte ett problem efter vi väl fattat rätt första gången.
Kändes helt okej i båda varven, men som vanligt lite svagare i vänster. Han faller ju gärna lite inåt i vänstervarvet och har lite svårare med vänster ställningen, så för att att försöka hålla honom rak på spåret får man nästan ge lite lättare öppna-hjälper, vilket han, efter att man gjort ett par byten, tar som "nu-ska-vi-byta-hjälp", vilket han tycker är hemskt roligt, så någon långsida bytte han flera gånger, och så fick jag byta tillbaka, vilket resulterade i byten i serier haha! Kanske ska satsa på dressyr istället haha! xD
Efter en del galopp körde jag på direkt i trav, inga skrittpauser här inte! Klarar de sig utan skrittpauser i Tyskland ska väl vi klara det under ett pass? Hade ju inte mycket tid och ville få ut något. Sedan jobbade jag honom rätt länge i traven, helt utan paus. Och han var huuur fin som helst efter en liten stund, och inte alls så stökig han varit på sista tiden. Fin takt, han bar sig jättetrevligt, kunde variera formen på honom och göra både ökningar och samlingar utan tappade bärigheten eller slog sig fri! Vänstersidan kändes dessutom nästan lika fin som höger. Kändes verkligen jättefin, nästan lika fin som innan sommarbetet! Riktigt kul var det!

Men sen kände jag att det var dags att avsluta innan han blev trött och vi tappa känslan, vilket dessutom gjorde att jag skulle hinna med min buss! Toppen! Kort, intensivt, och vi fick faktiskt ut något utav passet trots att jag bara skulle rida en snabbis! Så jag var in och ut ur stallet på två timmar, REKORD! Och jag stressade inte ens! Vad händer, börjar jag bli effektiv eller något skit?! XD

Hur som helst, jag har världens finaste häst och idag är han dyr!

Imorgon väntar lite putsning av både häst och utrustning, antagligen blir det en uteritt tillsammans med Jossan och Maribelle (eller någon annan frivillig) eller så blir det bara en promenad/joggtur. Tänkte att han skulle få gå lite lugnt imorgon iaf. så att han är laddad inför KM på söndag. Är anmäld till 95 och 100, resultatet från klasserna slås ihop och vinnaren blir klubbmästare. Jag hoppas på fint väder och att vi tävlar utomhus. Blir det utomhus tänkte jag busrida lite och satsa på att vinna! Nog för att vi har många duktiga ryttare i klubben, men är det ute tror jag absolut att vi har en chans! Vi har visat att vi kan ta oss runt 90-100-banor utan allt för många fel och jag har en storgalopperad häst som täcker mycket mark. Så har vi tur och alla bommar ligger kvar, och jag ser till att inte rida allt för långa vägar är inget omöjligt! Har blivit riktigt taggad haha! XD
Sen om vi inte vinner är inte det hela världen, som sagt, det finns många duktiga värdiga vinnare i klubben. Men just eftersom det är på hemmaplan och inte ute på någon tävling kan jag lika gärna chansa lite och rida för seger och inte bara en nolla, busa loss lite haha! Får se hur det går men jag är redan spänd, excited, och ser fram emot en rafflande sista runda mot klockan! :P

Utslag på ryggen?

Idag har Acke fått nya skor. Första gången med den här hovslagaren. Acke testa lite som han kan göra ibland och larvar sig lite. Måttligt roande, men ja, han gör ju inget dumt iaf. :P E rätt nöjd med skoningen. Inte den bästa jag sett, men helt okej med tanke på att den bästa jag sett, som min favvohovis gör, kostar nästan dubbelt så mkt, vilket min plånbok inte riktigt tål i dagsläget. :/ Skönt att han e nyskodd nu iaf. Nästa skoning blir 29/11 15:30, lika bra att skriva här med haha!

Vart ingen hoppträning idag. Acke hade nämligen som lite nässelutslag på ryggen som han tyckte ömmade lite, så då ville jag inte lägga en sadel på det. Men vi knatade/joggade en sväng. Inte alls långt, men han fick komma ut och röra sig en 20 minuter iaf., bättre än inget! :)

Imorgon tänkte jag nog skritta ut och klättra lite i skogen och sen rida lite på ridbanan när vi kommit hem. Funderar på att ta ett stycke dressyrträning på torsdag, så kan va bra att få känna efter lite innan.
Det var allt för nu!

Nya pjucks!

Lite uppdatering nu! Kommer tyvärr inte att ta jobbet utav lite olika skäl, hade varit jätteroligt och otroligt lärorikt, men som det ser ut idag fungerar det tyvärr inte, men jag och ryttaren i fråga ska ha fortsatt kontakt så det är inte omöjligt att jag hamnar där i framtiden iaf. (hoppas verkligen det).
Igår var jag och provjobbade i ett annat stall dock, och det jobbet fick jag, om jag vill ha det, vilket jag vill haha. Detta är dock ett galoppstall. Så det blir ju inte alls samma typ av arbete, och även om jag kommer rida en del så kommer det ju inte alls va samma typ av ridning som jag egentligen är intresserad av. Men det är rätt välbetalt för att va ett hästrelaterat arbete, stämningen va sjysst, osv. Så det känns bra att iaf. ha ett jobb säkrat tills jag eventuellt hittar ett annat jag hellre tar. :)
Senaste två dagarna har Acke fått ta det lugnt. Det går något virus i stallet så en hel del hästar har varit hängiga och haft lite feber osv. och i lördags upplevde jag Acke som väldigt seg för att vara han (han behöver man ju normalt sett typ aldrig driva haha). Så sen i söndags när jag hörde att flera av hästarna va hängiga så insåg jag att det kanske va så att Acke åkt på samma sak, och därför har han fått vila lite.
Idag är det hoppträningar för Uffe i stallet, vet inte om jag ska vara med, beror nog lite på hur Acke mår idag när jag kommer ut. Verkar han pigg och glad kanske jag kör, annars får det vänta lite. :)
Nu under dagen kommer även hovslagaren ut och Acke ska få nya fötter. Verkligen på tiden nu, han har ju gått typ 9 veckor lr ngt, vilket e väldigt länge för att vara han under sommarhalvåret, så det blir skönt att få det fixat. :)
Tror att jag kanske ska rida dressyr för Traudi Björling på torsdag iaf., det blir spännande haha! :P Wish me luck!

Flytta?

Nu är dett någon dag sen jag kom hem från min provjobbning. Jag fick jobbet! :D Nu är frågan bara om jag ska ta det. Det lutar nog mot det, men det beror lite på lite olika saker som jag måste tänka över lite först. :)

Nu ska jag snart ut till stallet. Ska bara mocka och klappa lite på Acke. Han jobbade riktigt fint igår och har inte haft en vilodag på ett tag, hade iofs. två "skrittdagar" i onsdags och i fredags, men ingen 100%ig vila. Så det får bli idag, så tuffar vi på imorgon igen. :)

Uppdaterar er när jag tagit ett beslut. :)

RSS 2.0