Hoppträning för Uffe Johansson!

Hallå kära läsare, sorry för dålig uppdatering!
Har haft mycket att stå i bara.

Det går framåt med Acke. Numera rider jag för en jätteduktig tjej som heter Jessi, då tränar vi mest på basicsaker, typ galoppfattningar, byten, på att han ska bjuda lite mer ärligt framåt och inte knäppa av, osv. Det går framåt och det känns redan mycket bättre än för bara några veckor sedan! Skoj!

Sen så hopptränade jag för Uffe Johansson idag. En utav ridlärarna på ridskolan kunde inte delta på sin häst så jag hoppade inte med Acke. Första gången vi hoppar på riktigt sen vi hoppade för Sandra för snart en månad sen, och innan dess var det ju typ innan jul och nyår tror jag (?).
Lite vingligt var det, och jag måste våga sätta mig ner, rama in honom, och rida ihop honom lite, vilket jag inte alltid gör. Tänker att jag ska dunsa honom i ryggen och slita honom i munnen, men det är ju bara för att jag tänker att just min häst är en porslinspolle haha!
Han var lite småtittig för att vara Acke dock. Inget allvarligt, men han brukar alltid bara kliva på och inte titta mer på en vattenmatta än en vanlig bom, men igår verkade han va lite på hugget för han var rätt gasig och larvade sig lite för både det ena och det andra haha! Men han klev iaf. över till slut även om det var med viss tvekan någon gång. :P

Så lär jag mig bara att sitta, rama in, och vara mer tydlig med vart vi ska, så ska det nog bli bra! Uffe tyckte iaf. att vi kunde ge oss ut och starta 90-100 med en gång, skoj! :D Nu ska vi bara se till att han får en liten vaccination till och att jag löser licens + betalar in avgiften till Skånsta så att jag faktiskt tillhör en klubb haha! :P

Det vart nog ingen film och inga bilder tyvärr, men satsar på nästa gång.
Idag har han vilat, ska kanske få göra det imorgon också då han fått gå rätt hårt senaste veckorna, typ 6 gånger i veckan + att han har gått två pass vissa dagar. Inte jättejobbiga pass två gånger dagligen då, men ändå.
Får se hur det blir! :)

Busridning!

Igår hade jag en riktig busdag på Acke. Det vi gör nu är att försöka busa fram lite mer stöd på bettet, eftersom han har rätt lätt för att knäppa av. Så nu försöker vi få fram ett mer ärligt stöd på bettet så att han inte bara ska krulla ihop sig.
Då passade det utmärkt med en uteritt tillsammans med Johanna på Ralf, och Frida på Evert! Så vi gav oss ut på våra tre bjässar och tog Smedby-rundan och red förbi "hoppskogen". Acke gick först nästan hela vägen, trots att han aldrig gått där förr, och skötte sig fint! Gjorde allt från att busgaloppera lite till att gå riktigt fint i traven, framåt i låg form med LYFT rygg, finhesten!
Väl inne i hoppskogen hoppade vi lite stockar, för första gången tillsammans, det var riktigt skoj tyckte både han och jag! Galoppfattningarna satt riktigt fint!
Sen när vi kom hem gick vi in på ridbanan för att "rycka dem lite i munnen", som Johanna så fint kallar det! Jag gjorde inget avancerat, mest fokuserade på att han skulle gå framåt, länga på steget och våga ta lite mer stöd. Stundvis gick han finfint. Gjorde lite små öppnor och skänkelvikningar och det gick helt okej.

För att hålla det hela roligt passade jag på att ta något litet skutt på hindrena som stod inne på volten. Hade mest planerat att rulla över ett litet "räcke" på typ 30-40 cm. Men sen fick jag lite hoppsug och tog ett räcke på 1 m ett par gånger. Han skötte sig fint och tyckte det var superskoj! Man känner att han inte överhoppar sig så mycket längre, iaf. inte på räcken haha!

Efter att vi landade i fel galopp efter miniräcket en gång fick jag en litet ryck, och bestämde mig lite oplanerat för att testa ett byte, vilket han satte helt rent! Skoj med vårt första byte (som vi gjort med flit dvs. haha)!

Jobbade mest i traven så jag inte kan rida honom ordentligt i galoppen i min sadel haha! :P Men red på ordentligt i högt tempo rätt länge, men han blev inte trött för fem öre, och typ inte svettig alls utom under sadelgjorden. Skönt att han börjar få lite mer kondis! :)

Idag gick han på en tur ute tillsammans med min kära medryttare, de var ute i cirka en timme och 20 minuter. Bra för kondisen! Han hade varit pigg och glad.
Imorgon får han nog vila tror jag. Han vaccinerades ikväll, och har ju gått ganska hårt två dagar i rad nu, spec. igår. :)
Han skötte sig dessutom superbra när han vaccinerades, stod där och mumsa på sitt hö och ville mysa bara haha!

Ne, om man ska sova nu kanske så att man ev. orkar upp till stallet imorgon bitt?

Natti!

Nya planer!

Det vart visst inte riktigt som jag tänkt mig! Idag vart det ingen mystur. Istället vart det så att Jessi, en tränare jag antagligen ska börja rida lite för, hoppade upp och red Acke lite. Han skötte sig fint och hon tyckte han var supertrevlig. Sen fick jag hoppa upp och rida lite.
Det jag fick jobba på, och som läxa till nästa helg då vi ska träna för henne igen, var att hela tiden tänka FRAMÅT, och att inte jollra för mycket och tänka på formen osv. Huvudsaken är att han kliver på framåt och att han vågar ta lite bättre stöd på bettet, då han har lite lätt för att knäppa av stundvis.
Sen ska jag gärna rida två gånger om dagen, och jobba på hans kondis. Ta skritturer där han får traska på ordentligt på lång tygel, och ut och busgaloppera lite, både för kondis och för framåttänket. För att få en bättre, ärligare bjudning till bettet!
Hon säger, som jag tyckt förut, att vänster varv är hans starkaste. Jag, som nu är sne, kan inte rida i vänster varv, och gör att allt blir pannkaka där, men lyckas rätt skapligt i höger varv. Detta märks som mest i galoppen. I traven kändes han riktigt fin idag faktiskt, och jag fick honom att trampa på ordentligt! Kul!

Här är en liten film från när jag red lite för henne på en annan häst i stallet under gårdagen. Detta är precis då jag hoppat upp (han var framriden innan). För den som är intresserad är det bara att bläddra vidare inne på youtube så följer en lika lång snutt till. Går väl lite bättre i slutet iaf.
Typ min första dressyrträning sen jag slutade rida på ridskola, eller ja, sen jag slutade öht för typ sex år sedan, skoj!



Som ni ser rider jag i mjukisar och mina vanliga skor, hade inte planerat att rida så hade inget där haha! :P Men det var skoj iaf.! :D Mysig häst!

 


RSS 2.0