Nya pjuck!

Idag skoddes Acke om igen.
Så nu är hans fötter ÄNTLIGEN fina haha! :P Tror han vilade i övrigt, kanske longerades lite eller något, men inget jätteavancerat iaf. :)

Ridbilder!

Gunnel har lagt upp en del utav bilderna på Acke nu, så här får ni ett smakprov! Detta är alltså från torsdagen den 17:e mars.




Hoppfilm!

 

Där är hoppfilmen jag utlovade. Lite vingel och inte så stor koll på vad han ska göra av sin kropp, men det kommer! :)
Senaste dagarna har han fått jobba lite på lina. Har skött sig bra! Trampade av en dojja idag igen när han brallade lite under longeringen, så imorgon ska han förmodligen skos om igen.
Kommer lite bilder från när han hoppades för första gången av Sandra snart också, alltså bilder från torsdagen den 17:e (om jag inte missminner mig).


Screenshots från filmen!




















Film på Acke!

Här kommer en liten snutt från träningen för Cissi igår!
Han är ju typ som en fyraåring utbildningsmässigt, och dessutom omusklad och i dålig kondis. Så med tanke på allt detta tyckte Sandra att Acke skött sig duktigt och att han fått till en del fina språng! :)
Han är lite hängig i fram och är väldigt vinglig, men han är ju så grön så det är nog något som blir bättre med tiden.
Ska lägga upp längre film på honom sen, så ska ni få se allt material. :)


Hoppträning för Cissi Hansson!

Idag har Acke hoppats av Sandra för Cissi Hansson. Det var banhoppning som stod på schemat. Gick väl sådär. Han hade skött sig bra. Men mycket jobb, som sagt haha! :P Hoppa på böjt spår var lite utav en utmaning och att styra runt honom var inte helt lätt det heller haha! Han måste sätta muskler så att han orkar svänga runt sin stora kropp på bakdelen, men det kommer nog med lite träning får vi hoppas.
Han hade varit duktig att lasta och köra iaf. (åkte ju ensam i transporten idag och inte med sällskap i lastbilen). Hade dock undrat varför han inte fick åka med de andra hästarna i deras transporter på vägen hem haha! :P
Hur som. TRIMMA TRIMMA TRIMMA är det som gäller. Så när han kommer hem ska vi dressyra och markarbeta, det är främst det som står på schemat. Sen lär vi hoppträna också, men mest för att det är kul och inget annat. Måste lära honom att svänga HAHA! :P
I slutet hade det iaf. gått lite bättre och han hade insett att man inte bara hoppar ett hinder, drar ner huvudet och dundrar iväg efteråt. Gick en bana på 100-110 cm på slutet och hade skött sig bra (med tanke på förutsättningarna).
Snart ska han äntligen rakas också, får se om han slipper sitt smeknamn Svett-Leffe då haha! :P
Har iaf. aldrig riktigt gillat hans smeknamn Acke, men känns så fel att bara börja kalla honom något annat helt plötsligt. Å även om Leffe/Leffa låter lite laidback-pimpigt sådär så är det inte så najs att veta att det härstammar från Svett-Leffe haha! :P
Dessutom känns det så korkat, för hur fan ska han veta att det är han jag snackar med om jag helt plötsligt byter namn på stackarn. Näää, detta tål att funderas på. På hans nya ställe har han iaf. många namn (kärt barn har många namn ;) ). Min obstinata lilla tonåring kallas bla: Svett-Leffe, Leffe, Leffa, Lennart, Ärtan, Arne, Arthur och Acke (fast inte så mycket utav Acke HAHA).

Hemma har det inte hänt mycket idag.
Skulle fodra hästarna och sådär, men någon hade hunnit före märkte jag när jag väl var där haha.
Sen träffade jag Madde också och hon passade på att klippa mig. Skönt att ha det gjort. Skiten hade växt på tok för mycket HAHA! :P

Ska försöka komma igång med min träning snart också. Vill gärna börja träna på gym, men vet att jag aldrig kommer få ärslet ur vagnen och göra det själv så jag måste ha en träningskompis. Men ingen vill/kan träna på samma ställen som mig. Och jag pallar inte bara kasta på mig löparskorna och dra ut och jogga, för det är så tråkigt och dessutom suger det att springa på asfalt. Hmmm, måste ta tag i det iaf. För jag märker hur mycket det påverkar min ridning (bland annat). Kollat lite på filmer från när jag provred lite hästar, och det är nästan skrämmande att se hur mycket bättre sits jag hade då när jag tränade en hel del (mycket bålstyrka m.m.).

Nä, skärpning på g helt enkelt! Dessutom har Acke nog med problem, en fet pilot behöver INTE bli ett till till samlingen! Nu blir det nazi-disciplin på mig när det gäller matvanor och träning, SKÄRPNING MICKE! HAHA! :P

Ne, nu ska jag nog nanna kudden snart. Har ändå inget bättre för mig! :P

Förresten, Susanne (Sandras supergulliga mamma) filmade Acke och Sandra idag på träningen, så jag har blivit lovad lite film imorgon, och så väntar jag fortfarande på att Gunnel ska ladda upp lite bilder från när Acke hoppade i torsdags, så mycket spännande på G. Jag är typ som en unge dagen innan julafton, helt ärligt den känslan jag får haha!

Juste! En till sak jag glömt bort att skriva. Acke hade dragit av en dojja idag. Inte så konstigt med tanke på hur hans fötter såg ut efter att han skoddes senast av fröken skämt herself (no names). Men som tur är har Sandra tappskokompetens, så hon bankade på den igen. Men han lär nog skos om imorgon eller någon dag efter det. Stackars fattiga lilla jag. But you gotta do what you gotta do liksom haha! :)
Rymde gjorde han också idag, IGEN. Klättra ut ur hagen och leka vildhäst är skoj tycker Acke! Bushest haha!

Ne, nu ska jag nanna! Laddar nog upp någon hoppfilm imorgon förhoppningsvis! Stay tuned!

Tävling om Dyonträns!

Jag tävlar, gör det ni med! :D Här är en länk till tävlingen!




Mr. Dålig Bloggare.

Haha, tjena!
Har inte bloggat så mycket för att inte mycket har hänt sen sist och för att jag inte varit hemma på ett par dagar.

Igår var jag iaf. på en klubbtävling/P&J på min nya klubb där Acke ska stå när han kommer hem. Det var rätt skoj och det fanns en hel del fina hästar som var med.
Acke trimmades i ridhuset i fredags, vilade i lördags, och gick en sväng ut idag.
Han har skött sig fint. Inte krigat något mer och i fredags hade han varit riktigt duktig i ridhuset och skött sig fint då Sandra krävt lite mer än vanligt. KUL!

Gunnel har inte hunnit lägga några hoppbilder ännu, men de kommer nog inom ett par dagar hoppas jag *längtar* haha! :P
Imorgon ska Acke få följa med på hoppträning för Cissi, och han lär få hoppa lite bana, även om det inte blir så mycket eftersom han inte har mycket till kondis eller muskler. :) Blir kul att höra vad hon har att säga om honom, även om man kanske inte får en helt rättvis bild nu när han är så oigång. Men ett humm får man iaf. :)

En till bild!

Gunnel har inte hunnit lägga upp bilderna ännu, men här är iaf. en bild (enda som kommit upp) på Acke och Sandra när de hoppat klart (förmodar jag). Han ser lite trötter ut haha! :P Inte mycket till flås där inte! XD


Hoppning!

Det blir bara ett snabbinlägg nu för jag ska upp igen om mindre än fyra timmar och åka till jobbet!
Tänkte bara säga att Acke hoppades utav Sandra idag.
Han hade skött sig fint, och med tanke på hur pass grön han är hade han gjort bra ifrån sig.
De gjorde inget avancerat, utan hoppade ett räcke och en oxer på en åtta. Acke, som aldrig blivit lärd hur man byter galopp so far, hade bytt klockrent redan första gången hon bara testade om han kunde byta. Kul att han är lättlärd den där busen iaf. haha!
Så mycket mer avancerat än så var det inte. Han hade fått slå sitt höjdrekord iaf. haha! Har ju bara hoppat som högst en meter på "lillkillen" så det säger inte så mycket haha! Han hade tydligen hoppat bättre på oxern än räcket (är väl ganska vanligt), vilket inte förvånar mig, då jag vet att han kan bli lite nonchalant på räcken för att han tycker de är så futtiga haha! Men men, det blir nog bra när det blir klart!

Duktiga fotografer Gunnel Hedberg hade varit där och plåtat lite. Men bilderna har inte kommit upp ännu. Så for now får ni nöja er med en bild på en trött kille efter (tror jag? XD) passet! Snodde bilden från Pernillas blogg (tack Pernilla).


Inridning!

Hej!

Idag hade Acke trotsat lite igen, men bara en gång, istället för tre som igår. :P Annars hade det väl gått bra tror jag. :) De tog en sväng ut bara. Imorgon kommer han antingen gå rätt lätt eller vila tror jag. Sen på torsdag är det lite hoppning som står på schemat! :D Blir intressant!

Idag såg jag ett klipp med Eamon Hickey där han, mer eller mindre, rider in en häst. På mindre än en halvtimme tar han en häst, som aldrig haft någon på ryggen, och får den att låta honom sitta och stå på den, utan och med sadel. Riktigt imponerande att han kunde göra allt detta, utan att hästen såg det minsta stressad ut!

 

Enjoy!


Besök av equiterapeuten!

Idag reds Acke ut en sväng i solen av Sandra. Första gången hon rider ut själv på honom. Han hade tydligen testat henne rejält typ tre gånger och sådär. Men när hon väl hade vunnit kampen hade han gått riktigt fint (gick förmodligen på adrenalin ist. för den ork han inte har ännu haha)! :P

Idag fick han även besök utav deras equiterapeut (hon är eg. utbildad till något annat liknande, men you get the picture). Eftersom han haft en del problem på grund av dåligt passande sadlar (trots att de varit utprovade) osv. Så han fick en liten allmän genomgång med laser, akupunktur, med mera. :) Så nu hoppas vi på att lite spänningar och sånt har släppt. :P

Imorgon ska han bara få en lugn tur ut eftersom han blev behandlad idag. Inte för att han går så hårt annars men iaf. Sen på torsdag är tanken att Sandra ska premiärhoppa honom. Lär inte bli något avancerat. Lite gymnastikhoppning bara eller så. Mest för att han ska få lite omväxling och för att stärka honom. :) Men roligt ändå. Hoppas på att duktiga Gunnel kan komma dit och fota lite. Men det återstår att se.

Förstår inte vad jag gör fel, men jag lyckas bara inte få in filmerna här i bloggen. Vet inte om jag glömt bort hur man gör och gör fel, eller vad det är frågan om. Men jag lyckas inte hur som.

 

Titta, jag lyckades visst. Var bara tvungen att använda en gammal typ av inbäddad kod för klippet haha! :P
Här är han lite stel och sådär, men det kommer! Han känns redan mjukare och finare tycker Sandra (filmen är från när hon red honom för andra gången i onsdags förra veckan). :)

 


Här händer inte mycket!

Just nu vilar Acke (igår och idag). Välfötjänt då han både flyttat och gått hårdare än normalt. Men imorgon är det full rulle igen. Och hans nya grejer från Börjes har kommit, så får se om vi lyckas sno åt oss ett par bilder i de nya grejerna. :)
Imorgon kväll ska dessutom en equiterapeut komma ut och kolla lite på honom. Hon håller på med både laser och akupunktur, så det blir intressant att se vad hon kan ge honom för behandling. :)

Hööks?

Acke är Hööks version av Ica-Jerry, med andra ord; PRAKTIKANTEN! Haha! Nerå, han out-fiercar Hööks-modellerna any day! ;)


Vila!

Idag gick Acke en sväng ut i solskenet. Hade känts lite mjukare och mer avspänd idag. Sucess! :D Imorgon och på söndag ska han få vila. Han har ju ändå gått hårt (för att vara honom) i fyra dagar, och dessutom flyttat, så det är nog välförtjänt så att allt får sjunka in lite och så att han inte får för mycket träningsvärk och inte hinner bygga upp sig igen efter all träning.

På måndag är det mer asswhipping som gäller! Här skall piskas i form haha! :D


En sista bild för ikväll!

Ponnybus!


Mas picturas!

Lite fler bilder:

Lite muskler har han ju iaf., även om det är på tok för lite.





Tycker han passar rätt bra i remont, även om jag tycker typ alla hästar är fula i det. xD











Trött kille! :P



Alla bilder är tagna utav dukitga Gunnel Hedberg! :D Tack Gunnel! :P

Bildbomb!

Här kommer lite bilder från igår när Acke var i ridhuset och trimmades lite, eller ja, mest kondistränades (=trav och lite galopp för honom i dagsläget haha).
Förövrigt har han skött sig jättebra. Tyckte det var lite småläskigt att gå på och av lastbilen första gången. Men andra gången sprang han på och av som ingenting! :P Sen så hade han rymt ur hagen två gånger idag också och dragit till de andra hästarna. Det låter som min Acke det haha!

Liiite läskigt sådär! ;)



Är man stor, måste man vara snäll! (största busarna i stallet)












Kommer lite fler bilder sen. :)

Dålig update!

Idag har det inte blivit mycket bloggande. Kom hem från jobbet vid halv elva, så jag skyller på det haha! :P

Idag har Acke åkt lastbil tillsammans med några andra hästar till ett ridhus i närheten av stallet där han står nu. Han blev trimmad lite, och såvitt jag förstått hade han skött sig bra! :) Imorgon tror jag att det var hoppning som stod på schemat. Fast jag vet inte om han skulle hoppas eller bara de andra hästarna. Men jag antar att de kanske tar med honom och markarbetar/gymnastikhoppar lite. Det behöver han för att stärka sig, så det tror jag säkert att de gör. :) Förutsatt att de inte tycker att han ska få ta det lite lugnt nu eftersom han inte alls är igång. Beror nog lite på hur hårt de red idag, men han ska ju igång så haha! :P Har inte pratat med Sandra idag, därav min osäkerhet. :P

Snor lite bilder från Sandras blogg och lägger in. De satte på Acke Mirantos träns igår. Mirantos, aka. Pirro, är Sandras största häst med sina ståtliga 163 centimeter haha. Acke som då är 175-177 är ju en smuuula större... xD

Rådjur...


Älg!



Haha, det är inte lätt när man är tung!

Premiärtur i solen!

Var tvungen att göra ett till inlägg!

Var inne på Pernillas blogg och hittade en bild på Acke. Det är ju Pernilla som har stallet där Acke står just nu. Det är ju bara min, Sandras och hennes hästar, där. Så det är ju inte jättestort. Åtta hästar inklusive Acke.
Pernilla och Sandra var iaf. ute på en tur idag (som sagt). Sandra tog sin premiärtur på Acke, och jag antar att Pernilla red sin försäljningshäst Issy (för bilden ser inte ut att vara tagen underifrån, och Issy är 176, med andra ord i Acke's storlek).
Så nu vart jag tvungen att lägga upp bilden. Kanske inte mest smickrande på Acke, men det är så sjukt kul att få se något på honom över huvud taget! :D Och Sandra tycker jag, lite till min förvåning, ser ut att vara alldeles lagom stor på honom. Kanske blir tvungen att skaffa en ännu större nästa gång haha! ;D



Det är förövrigt första gången jag ser Acke i remontnosgrimma, brunt läder också för den delen (sadeln är iaf. brun). Trodde han skulle vara ful i remont, för det tycker jag de flesta är. Men det ser ju faktiskt rätt okej ut! Kanske inte behöver vara rätt för remont i framtiden (A). Brunt passar också bra på honom. Tror jag kör på brunt nästa sadel! :D

Flytt!

Idag har jag varit i stallet och mockat ur Ackes box. Det känns lite sorgligt eftersom det känns så tomt där utan honom, och för att jag vet att detta är slutet på ett stort kapitel. Men samtidigt känns det bra också. Jag vänder blad och det är dags att blicka framåt. Känns som att vi äntligen kommer kunna göra vad som varit tanken. För så som det ser ut nu ligger vi på nästan samma ställe som för snart ett år sen då jag köpte honom, vilket inte alls känns så kul med tanke på hur mycket tid, slit och pengar man ändå lägger ner på allt.
Jag har även skrubbat en del i boxen så att det börjar se lite fräschare ut nu.
Har även plockat hem en hel del av grejerna i mitt skåp. Lite småsaker kvar, mycket saker som jag planerar att slänga bland annat. Men även sadlarna och lite andra saker.

Idag har Sandra tagit premiärturen på Acke. Hon red ut en sväng i solskenet. Hennes Jeremy Rudge hade tydligen legat som ett smäck på honom, skönt. :)
Hon sa att hon trodde att han skulle bli fin, men att han inte har mycket muskler/kondis. Men det var ju ingen nyhet. Visserligen kändes han riktigt fin i skritten och traven för typ tre veckor sen, innan han skadade sig. Då bar han sig riktigt bra, på egen hand dessutom. Men sen dess har han ju bara skrotat i hagen, förutom två småturer jag tog innan han åkte, och då kände jag ju själv att han hade tappat en massa. :/
Förhoppningsvis hinner han få upp lite kondis innan han kommer hem igen så att vi kan börja rida för tränare direkt. :) Förövrigt kallar hon honom för Svett-Leffe nu. Han hade svettats en massa när de hade travat en bit haha. Sötnöten. Så det blir nog rakning tyvärr. Hoppas inte han får konstig sommarpäls nu bara, utan att han fäller som han ska iaf.
Imorgon tänkte de ta honom på lastbilen och åka till ridhus och trimma lite, kul kul. Hoppas på en liten filmsnutt kanske, men har inte allt för höga hopp eftersom jag vet att både hon och Pernilla har många hästar att rida och en hel del annat att stå i.

Det var allt jag hade att uppdatera er med idag.

Tattini

Måste bara blogga lite om märket Tattini, som jag börjat uppskatta mer och mer på sista tiden.
Jag har inte jättemycket erfarenhet av märket, men har börjat gilla designen på många av deras produkter.
Till exempel har jag, som ni vet, nyligen införskaffat två schabrak med matchande luvor till Acke, och jag är riktigt sugen på ett stalltäcke från dem. Men det får nog vänta eftersom jag just köpte ett annat.

Det jag tänker på ser iaf. ut såhär:



Tycker att det blåa är skiiitsnyggt! Skulle inte banga på att ha en uppsättning med grejer i den färgen till Acke att tävla i. Den eller någon snygg röd nyans (som ena schabraket och ena luvan jag köpte på Göteborg Horse Show).

Vad tycker ni om märket? Både när det gäller design och funktion, och framförallt: kvalitet?

Skämt?

Idag skoddes Acke.
Vi hade ingen aning om vem hovslagaren var innan, men var desperata och chansade... Det är iaf. inget vi gör igen haha! Men nu har han iaf. fyra skor på sig, bättre än innan iaf.! :D Även om vi lär få sko om igen om cirka två veckor haha!

Tror förövrigt att Acke har lärt sig gnägga! :O Förut har han ju alltid typ... brölat? Men för några dagar sen tror jag att jag hörde honom gnägga, alltså typ ett riktigt gnägg nästan. Och när jag snackade med Sandra i luren idag, så sa hon att han gnäggade (hon höll på och skulle luncha och han var hungrig haha), och då sa hon att det lät som ett normalt gnägg när jag frågade om han lät konstigt haha!
Vet inte om jag ska vara glad över detta eller inte. XD Egentligen spelar det ju ingen roll, och i början vet jag att jag störde mig lite på att han inte kunde gnägga normalt. Men sen har jag liksom lärt mig gilla det, för det gör honom lite mer unik och det är bara han på något sätt. Så nu känns det lite tråkigt att han ev. börjat gnägga normalt haha. Typ som att jag har ett barn som slutat prata bäbisspråk haha! Men jag får tänka positivt. Han kanske hade några slags spänningar förut som gjorde att han inte kunde gnägga ordentligt, och de kanske har släppt nu, vem vet?! :P Haha!

Hur ser tävlingssäsongen ut för alla då? Sitter själv och funderar på hur jag ska göra. Vet ju att jag ska debutera honom senast 8/5, men utöver det har jag inte mycket till koll. Känns lite jobbigt med det nya systemet som gör att man, mer eller mindre, måste boka in alla tävlingar så fort propparna kommer upp ifall man vill ha en plats. Men jag som inte har en aning om vart jag och Acke ligger någonstans i utvecklingen, eller om vi ens kommer ha möjligheten att starta då, kan ju inte gärna gå och anmäla mig till en massa klasser. :(

Hur gör ni?


Shopping!

Har precis budgetshoppat lite på Börjes i Tingsryd.
Vad tycker ni om Börjes?

Vet att det finns ganska mycket delade åsikter om företaget, personligen är jag ett fan!
Har visserligen inte köpt särskilt mycket därifrån. Bara... en svansrem (som jag tappat bort), två flaskor pälsglans (som jag inte hunnit testa) +sprutsak (vad det nu kallas), en lädergrimma (som jag tydligen lyckats slarva bort innan jag ens hunnit använda den) och en sadelgjord med magplatta.
Det enda jag egentligen har kunnat bilda mig en uppfattning om är gjorden. Den är nästintill exakt likadan som min gjord från Glen Gordon, med skillnaden att den har robustare läder av MYCKET bättre kvalitet. Nästan löjligt att min gjord från GG som kostade cirka 1500 ska vara så mycket sämre än min gjord från Börjes som kostade typ 450 kronor haha! :P

Idag köpte jag ett spö att ha till vardags. Det är fult och jag trorinte kvaliteten är den bästa, men ligger bra i handen och är skönt att rida med. Har haft ett sånt i stallet jag brukade använda förut nämligen.
Köpte en tvåfärgad grimma. Också denna mest bara billigt skräp så att han ska ha något medans han är hos Sandra, för hans nuvarande grimma är på väg att gå sönder. Sen när han kommit hem ska han få en ny lädergrimma var tanken (om jag inte hittar den gamla).


Fanns även i bla. marinblå/vinröd som jag va småsugen på att köpa, men det blev denna till slut. Kostade typ 35 spänn (det gjorde även spöet).

Köpte ett stalltäcke med 200 grams foder, fanns även med 400 gram för bara 50 kronor mer, men eftersom det redan nu har börjat bli rätt mycket varmare så känns det dumt att köpa 400 för då kommer jag inte kunna använda det om typ en månad. Så tjockare stalltäcke får bli till nästa vinter! Detta täcke kostade hela 249 kr, jävligt dyrt, eller så inte! :P



Jag köpte några basic boots också. De ska han få ha i hagen nu när han är hos Sandra, för där uppe är det jävligt isigt (här med för den delen) så hon vill ha honom broddad med fyra brodd i varje sko, och jag vill inte ha balltramp, vilket är högst sannolikt att han skulle kunna få med tanke på hur gänglig och klantig min buse är! :P Bootsen kostade 89 kr per par, alltså även de ruskigt billiga.



Köpte även ett träns. Köpte i brunt, då jag funderar på att byta färg till brunt istället för svart faktiskt. Tror jag tycker det är snyggare, om det är rätt nyans. Så detta billiga träns får bli ett test, så jag får se om Acke pasar i brunt eller om nästa sadel och borde vara svart. Glömde tränset hemma hos mig nämligen, så nu är Acke tränslös uppe i Tierp haha! :P Passade på att ta ett med pullarträns också, eftersom jag bara ridit honom med aachen eller bara engelsk nosgrimma, så jag tänkte att det kunde vara värt att testa hur han går på det. Plus att man ändå ska växla lite för att de inte ska bli döva för en viss typ av inverkan.



Måste även tillägga att jag tycker det är skitsnyggt med mässingspännen, men det jobbiga är att då måste man ha mässingbett också, tänkte inte på det förens nu haha! xD

Det var allt för denna gången, skulle köpt en brösta också, för den glömde vi också hemma, men men, det får gå iaf., hon kan säkert ta någon av sina egna. :) Blir skoj att se hur kvaliteten är på allt och om det var bra eller om det är så att man får vad man betalar för.

Until we meet again! / Micke

Angelica Augustsson!

Kan verkligen inte släppa detta!

Var så sjukt att se detta live. Man trodde inte riktigt sina ögon. Särskilt när typ varenda världsstjärna efter henne i startlistan var en halv evighet bakom henne tidsmässigt. Under prisutdelningen tror jag att jag talar för alla när jag säger att man verkligen kände hennes lycka och kunde glädjas med henne. Sån otrolig känsla och hon förtjänade verkligen att vinna!

Hmmm, nu kan jag inte bädda in klippet av någon anledning, men ja, kolla länken: http://www.youtube.com/watch?v=qEEtl3Rb7G0

Nyheter!

I fredags tog vi en liten sväng ut för att sedan avsluta på volten.
Tänkte börja med att skritta ut, men Acke var väldigt väldigt pigg, och taktade mest hela tiden och fjantade sig. Så ganska snart vände jag tillbaka, och hade tänkt skritta över åkern i snön på vägen tillbaka, för att låta snön bromsa honom lite. Bör kanske tillägga att jag red barbacka. Det gick dock inte så bra, för det resulterade i att han stack istället haha! :P Var lite svårt att få stopp på honom iom. att det är typ 800 kg häst man ska få stopp på, utan handbroms (stigbyglar) dessutom. Så jag fick inte stopp på honom förens vi var på andra sidan åkern. Knäpphäst!

Sen försökte jag trimma lite på volten, men det var väldigt isigt och gick sådär. Fick inte riktigt till det och fick sen ge upp för att kunna hinna till jobbet i tid. Men men, kan väl inte räkna med att han ska kännas sådär tokfin som sist för två veckor sen när han inte gått pga. skada och tidsbrist så det är väl bara att acceptera. :)

Igår red jag inte för han hade lyckats dra av sig en doja.

Idag kom Sandra och hennes gulliga mamma Susanne för att hämta Acke. Hon ska ha honom på boot camp i cirka en månad hemma hos sig för att hjälpa mig sätta igång honom lite inför tävlingssäsongen som nu är i full gång. Sen är tanken att jag ska komma upp och rida honom för henne och få lite tips osv. Ska bli skitskoj även om det känns jäkligt tomt utan honom hemma. :) Sen när han kommer hem igen kommer han inte "hem" utan till Skånsta. Ett nytt stall där det finns en massa fina ridvägar, stort ridhus, STOR ridbana, en massa tränare osv. Så då ska han och jag köra igång på allvar för att sedan ge oss ut på tävlingsbanorna!
Om vi inte debuterar redan innan han åker ifrån Sandra uppe i Tierp. Det återstår att se, får se hur det går med allt och vad vi hinner med. :)

Så idag fick jag packa ihop en massa saker, inklusive häst, och lasta på Sandras rosa transport haha! :P Vet inte vad han tyckte om färgen, men rymligt var det iaf.! ;D
Hann inte grooma innan han drog så han fick åka långhårig och dan, men det fixade Sandra så fort han kom hem till henne, och jag måste säga att hon, utifrån vad jag sett än så länge, har gjort en riktigt bra jobb!



Eller vad säger ni?

Back on track!

Tja snyggingar!

Idag var första dagen jag var ute i stallet sen innan GHS. Trodde Acke skulle skos vid 10:00 idag, men det hade blivit ändrat utan att jag blev underrättad, så så vart det inte.
Var kul att vara ute i stallet igen iaf. Saknat Acke en smula så det var skoj! :P
Han broddtramp ser fint ut och han är nu ren och helt ohalt, så hade tänkt rida imorgon. Känns skitskönt. Lite tjock är han fortfarande, men det är bara marginellt, och dessutom är han ju varken varm eller halt, så det är nog bara vävnaden som inte hunnit dra ihop sig igenom på något vis haha. :)
Sen såg jag att han börjar bli rätt fin i kroppen nu, lite konstigt med tanke på att jag inte ridit på typ 1,5 veckor och dessutom inte ridit så mycket innan det heller. Men antagligen beror det på att jag bytt foder. Tycker verkligen om mitt nya. Ny får han typ hälften så mycket kraftfoder som innan, och har ändå gått upp i vikt. Dessutom är mitt nya kraftfoder billigare. Det är känns super! Detta nya "superfoder" heter Hippo Grow Alfa och jag köper det för endast 187 kr per 25 kg säck. Kan verkligen rekommendera det till folk som har hästar som behöver sätta lite mer muskler och lägga på hullet. De borde fan betala mig med tanke på hur mkt jag pushar för dem haha! ;)

Var även och hälsade på i mitt nya stall idag. Det kändes toppen. Skrev papper osv. Tror det kommer bli superbra för oss, och ÄNTLIGEN ska vi lyckas komma igång med träningen på RIKTIGT!
Har även fått plats i samma hoppgrupp som min kompis Elin. Vilket känns skoj, inte bara för att hon tränar där, utan för att hon tycker om tränaren jättemycket och har ridit för henne hela sitt liv mer eller mindre. Tränaren heter Ann Borglund och har både hopp- och dressyrträningar. Tänkte testa att rida både hoppning och dressyr för henne och se hur det känns. Tror hon kan passa mig och Acke, spec. såhär nu i början, eftersom hon ger mycket kritik och mycket tips. Känns som att det behövs mycket nu när jag ska komma igång med ridningen ordentligt igen för första gången på så många år, då jag upplevt att min förra tränare kanske gav mig lite för lite direktiv. Även om hon var väldigt bra på andra vis. Tror hon är väldigt bra för många, men tror det främst är kommit lite längre, när alla grundstenarna ligger på plats redan, vilket det inte riktigt gör för oss ännu. :)

Ska bli så kul att flytta. Inte bara för att jag äntligen kommer kunna sparka igång Acke ordentligt, och göra det som var tanken från första början, utan även för att få kunna rida med mina kompisar Madde och Elin! :D Iofs. har jag en massa kompisar i gamla stallet också, men vi är typ aldrig samtidigt i stallet, och kommer ses utanför stallet ändå. :)

Har förövrigt en, eventuellt två, tävlingar inplanerade.  Har bokat in min och Ackes lokala debut i början på maj, då Skånsta Ryttare (klubben jag ska flytta till och rida för) anordnar en lokal tävling. Satsar på en start i 90 och förhoppningsvis även 100 om allt går som planerat. Sen har de även en påskhoppning i april, då man som högst får starta 80, men det tänkte jag försöka mig på iaf. Känns som en bra uppvärmning och miljöträning för Acke då det är typ som en riktig tävling förutom att en hel del lektionshästar går med och att folk är utklädda.

Nej, det var nog allt för nu.

Puss så länge! / Micke

RSS 2.0