Hej å hå vilken storbloggare jag eee!

Tjennnaa!

Madde klagar på mig, så nu måste jag uppdatera dig (allt för dig älskpälsk <3).
Mycket har hänt sen sist. Framförallt har vi varit på en tredagarskurs för Uffe Johansson i fälttävlan på Runstens Gård.
Kom dit på eftermiddagen innan lägret skulle börja. Kastade in pollen min i sin box och packade upp all utrustning, foder osv. (hade ju packat med mig i princip allt utom vintertäcken, så det var ju en del haha).
Vi var typ några stycken som kom dit dagen innan (Jag, Fia och Nikita). Så efter att jag installerat mig själv och springaren min bekantade jag mig lite med dem och sen gick vi ut och gjorde i ordning hästarna för en liten svängom.
Vi red ut på terrängbanan och trimmade lite bara, hade ju inte hunnit rida tidigare på dagen och ville gärna göra det för att han inte skulle va alldeles för knäpp första dagen. Passade dessutom att testa ett nytt bett på honom. I takt med att han fått bättre kondis har han även blivit lite mer gasig, så jag kände att jag gärna skulle vilja ha ngt annat än ett vanligt tredelat tränsbett nu när vi skulle träna i terrängen.
Så jag hade dagen till ära inhandlat ett gummipelham. Var lite rädd för att han bara skulle krulla ihop sig på det, men han tog ett superfint stöd och verkade trivas jättebra med stångbett. Red inte spec. mycket dock, när vi väl skrittat till banan travade jag bara runt lite och red lite lösgörande och tog något varv i galopp och testade att byta någon gång, bara känna att knapparna satt där de skulle utan att trötta ut honom. sen nöjde jag mig och vi skrittade hem.
Några timmar senare nannade vi kudden allihopa och laddade inför första träningen på morgonen därpå.

Upp tidigt och ut på första morgonträningen. Gassande sol och riktigt varmt redan då vid 09:00 på morgonen och vädret höll i sig hela lägret. Typ 30 grader i skuggan och strålande sol med en massa broms. Hade gärna haft d lite svalare för hästarnas skull, men hellre det än spöregn!
Under kursens första tid gick det helt okej, hästen kändes jättefin på marken, men när det kom till hinderna gick det inte fullt lika bra. Inte så att hästen gjorde något fel, men jag red väldigt väldigt passivt vilket resulterade i att han tvekade lite ibland. Han har ju aldrig gått terräng och det har inte jag heller, så när blev lite osäker när vi skulle hoppa konstiga saker, som framförallt diken, som han tittade till lite på, förutom det gick det mesta som rinnande vatten. Trappor, stockar, vatten, bank osv. Så allt som allt skötte sig Acke toppen, men jag red för passivt och jag var jäkligt ringrostig eftersom jag bara hoppat tre gånger senaste halvåret. Så jag vet inte vad som hänt med min sist och balans, flög som en vante och dunsade stackarn i ryggen både en och två gånger. xD

Lagom till sista dagens första träning, teknikhindersträningen, släppte det för mig. Första träningen på lägret där jag inte skämdes för min ridning. Hjälpte hästen igenom svårigheterna istället för att bara sitta och åka med/störa. Kändes skitbra, och det jag trodde skulle bli det som gick käpprätt åt helvete gick bättre än allt annat! :D Duktig heeest! :D Då var det mest smalhinder vi tränade på, typ hoppa en bank å sen något galoppsprång å sen över ett smalt stockhinder, eller upp på banken, ut över en stock, sen snabbt få tillbaka hästen å sen ut över smalhindret. Eller att hoppa det in och ut ur sunken road. :)

Sista träningen sista dagen skulle vi hoppa en bana. Typ debutantnivå. Så det var en mix av alla de typhinder vi tränat på under kursen, fast en ganska förenklad version. Hästarna var ju rätt möra vid det här laget så det var nog bra. :P Red fram en liten kort stund och hoppade bara framhoppningshindret två gånger. Hade bara tänkt hoppa det en gång men vi kom liiiite när så han fick backa av liiite, visserligen var det absolut ingen fara och ett helt okej språng, men ville liksom att han skulle va lite mer på, tända till lite, så jag tog det en gång till och då hade jag honom där jag ville.
Sen bar det av. Acke kämpade på riktigt bra trots att han var trött i benen och vi rann igenom allt som ingenting och det kändes toppen. Han krullade ihop sig lite sista dagen, spec. sista träningen, eftersom han va så trött och insåg att om han bara drog in nosen kunde han skita i vad jag sa och slippa jobba haha. Men fick upp huvudet så att vi såg hindrena iaf. så det gick bra ändå. Tänkte på att leka lite fälttävlan och rida med ett högre grundtempo. Mina tävlingsinstinkter vakna till liv och jag var ju riktigt nervös innan av någon anledning. Hjärnan tänkte väl tävling iom. att det var en hel del som kikade på och mycket mer hästar på plats haha.
Hur som helst, det kändes toppen hela vägen och hästen gick som en klocka, mao. toppenbetyg till hästen, och min ridning var mycket mycket bättre än den var i början av kursen, så jag var jättenöjd!

Förutom ridningen hade vi skitkul också. Vi var sju stycken som sov i mitt rum. Jag och sex småtjejer haha! Men det var roligt, är ju egentligen största barnet av dem alla, så det passade perfa! Lite ponnyakuten-feeling sådär haha! Så det blev mycket godis, mycket bus, och sena kvällar (och sen upp halv sex för morgonfodring och frukost haha, just how we like it)!

Kort och gott:
Skitbra tränare, grym anläggning, supergo mat, bäst sällskap, ja allt var på topp! FÖRUTOM de småååå sängarna, fick ju inte plats i dem hahaha!

Ska med största sannolikhet tillbaka på ett till tredagarsläger i början på september. Egentligen hade jag nästan hellre sett att det var i hoppning, då det trots allt är det vi har siktet inställt på än så länge, men samtidigt är detta sjukt kul och vi lär nog utvecklas som hoppekipage av detta också, så vi kör ändå! :P








Over and out! / Micke

RSS 2.0