Göteborg Horse Show!

För typ en timme sen, eller något i den stilen, kom jag hem från GBG. Har varit där tillsammans med fyra kompisar och kikat på världscupen (stavning på svenska? XD). Hur som, galet mycket fina hästar, och riktigt skoj att få se det hela på nära avstånd. Träffade även en hel del bekanta och fellow bloggers, så det var superskoj!

Råkade shoppa loss en smula mer än planerat, men allt jag köpte var... ja iaf. relativt nödvändigt. Sjukt dåligt utbud på ridbyxor för herrar, men annars var det galet mycket fina saker, till hyffsat bra priser.

Ska försöka visa bilder på allt sen, men jag köpte iaf. två par schabrak med matchande luvor från Tattini, som jag tyckte var riktigt snygga. Ena uppsättningen var vinröd med gulddetaljer, det andra var typ grönt med typ beiga detaljer, eller något i den stilen, kommer inte riktigt ihåg, men snyggt iaf.!

Här ser ni ett utav dem, det vinröda längst ner, hoppas det passar på Acke hyffsat iaf., för jag tror att färgen kommer passa honom.

Bild tagen från Sabinas blogg ronda.blogg.se. Träffade henne i bloggmontern förövrigt och hon var superkul. Vart så förvånad när hon kände igen mig, tänkte inte på att hon lika gärna kunnat vara inne på min gamla blogg, och vi har ju faktiskt mailat lite förut. Så hon var supergullig!

Passade på att plocka på mig en goodiebag när jag var där. Fanns en del kul, någon tidning och lite annat smått och gott. Mest uppskattat av mig var ett hästschampo. Har ju faktiskt inget nu när jag tänker på det!

Sen köpte jag även någon gummiborste. Kommer inte ihåg vad den hette, men ska kolla det imorgon när jag kollar igenom allt jag köpt. Den var fantastisk. Kan användas till typ allt. Fanns sopkvastar i materialen, ryktborstar, m.m. Köpte en allt-i-allo-borste från dem. Kommer vara TOPPEN till att borsta bort hår från insidan på schabrak, från Acke själv nu när han fäller, från ridkläder, osv. Friktionen från gummit gör att allt skräp/hår och dylikt dras med. Skitsmart. Langar bild imorgon när jag vet vad företaget hette.

Köpte maskkollprylar så att jag kan skicka in träckprov som jag tänkt göra ett bra tag nu, skönt att ha tagit tag i det.

Köpte två flaskor pälsglans och en spraysak, vad fan det nu heter (*hjärnsläpp*, skyller på att jag är trött).

Köpte ett par italienska handgjorda ridstövlar i kalvskinn. De var klassiska, stilrena, snygga. Vore skoj att ha något lite mer unikt, men samtidigt vill jag ha något stilrent så att man kan ha dem i mer än ett år innan they fall out of fashion so to speak haha.

Köpte ett par vita helskodda ridbyxor från Schockemöhle, så att jag har något att tävla i.
Passade även på att köpa en kavaj från John Withaker. Den var svart, trots att jag eg. gillar de röda väldigt mycket. Men jag kände även här att det kanske är lika bra att ha en snygg stilren kavaj till att börja med. Dessutom kan jag ju faktiskt fuska och tävla lite dressyr i denna på lägre nivå om jag så skulle önska.
Köpte även en skjorta från J.W. Varken skjortan eller kavajen satt perfekt, men det hade jag inte räknat med. Jag har så konstiga storlekar att det inte finns. behöver small, fast med lite bredare axlar, längre ärmar och... kropp? nej men längre öht. Slutade med att jag köpte en medium, som satt okej, förutom att jag skulle behöva gå upp i Jan Tops viktklass för att fylla ut den i midjan, men jag ska lämna in den hos en skräddare så att den sitter en smula bättre iaf.


Var inte jättenöjd med skjortan heller, för smal över axlarna och för stor i övrigt, men som sagt, det funkar tills vidare. Den var kortärmad, och blårandig. Hittade en som var långärmad, ljusblå, och med vit krage, som var svinsnygg, också från J.W., men den fanns inte i någon storlek som funkade.

Hur som, nu vet jag iaf. att jag inte kommer stå där dagen innan vår första start utan något att ha på mig, vilket känns skönt. Nu behöver jag bara ett par sporrar, helst ett par från sprenger jag kikade lite på, men inte vågade köpa (hade inte ridstövlarna där så att jag kunde prova med dem på. Har ju rätt stora fötter, så har inte lust att köpa sporrar som jag inte ens kan få på mig haha. :P Sen ska jag köpa en ny väst och hjälm också, men det får nog vänta ett tag, iaf. hjälmen. Vet inte vad jag vill ha för någon nämligen, och ska man lägga x-antal tusen på en hjälm vill jag ju helst veta vilken jag gillar innan.

 

Hmmm... köpte jag något mer...? Förmodligen! Men det har jag glömt bort nu isf.  Ska se till att kolla huruvida jag vann något på  mina hästlotter sen också. INTE GLÖMMA! :P

 

 

Skriver mer om tävlingarna och Angelica Augustssons fantastiska prestation imorgon. Måste skriva om det, var en sån sjuk stämning i hela arenan. Kändes verkligen som att man bevittnade något som man kommer se tillbaka på som början på något stort!

 

Puzzz så länge! ;D / Micke


Jag tävlar!


http://snobbryttarna.blogg.se/2011/february/var-med-och-tavla.html#comment

Ofrivillig vila.

Idag och igår har Acke få stå. Han är halt och det beror, med största sannolikhet på att han fått ett stort broddtramp på kronranden vb. Ser inte så jätteskoj ut, och han tycker det gör ONT när jag ska dit och pilla, så jag tror inte han är så glad. Det är ganska svullet och han är lite varm, men har inte känt någon puls eller så. Jag hoppas på att han ska vara ren och fin innan han ska till Tierp på boot camp om två veckor iaf.

Till helgen är det Göteborg Horse Show som står på schemat. Har bara biljett tills på söndagen, men hoppas på att kunna hitta biljetter tills på lördagen också, men vi får se hur det blir. Hoppas att jag ska kunna hitta lite olika saker till mig och Acke iaf.

Till Acke letar jag efter detta:
Benskydd runt om till tävling.
"Finträns" + brösta och martingal till tävling.
Snyggt schabrak och luva (till tävling).
Typ hårskrapa för att få bort all vinterpäls han fäller för tillfället.

Till mig letar jag:
Ridstövlar.
Vita ridbyxor.
Kavaj (om jag inte nöjer mig med klubbjacka tills vidare).
Skjorta/krage.
Hoppspö.
Dressyrspö.
Sporrar.
Stigbyglar (Soft Up tror jag att jag vill ha, men ev. Sprenger, får se).
Ridskor.
Chaps.

Det var nog allt jag kan komma på just nu, men jag skulle nog kunna komma på lite fler saker. Dock kommer jag inte ha råd med ens hälften, men detta är vad jag ska leta efter. Hittar jag något till bra pris och något jag gillar, då slår jag nog till.
Men saker till Acke kan jag bara köpa om jag lyckas bestämma vilken färg jag ska köra på tills vidare. Och särskilt vilken färg på lädret jag ska ha. Så jag lär nog vänta tills jag hittat en ny sadel innan jag lägger ut pengar på träns, brösta osv. så att jag inte köper i helt fel färg i onödan haha! :P

Aja, hoppas hans broddtramp läker snart iaf. :/ Inge skoj annars. :(

Första inlägget!

Efter ett par bra år tillsammans med min förra blogg, skapar jag nu denna, för att helt enkelt börja på en ny kula.
Då mitt liv numera främst kretsar kring hästar och ridning, känns det fel att fortsätta blogga i min gamla blogg som hade ett helt annat syfte.
Så nu börjar jag på en ny kula.
Detta är min nya träningsdagbok/hästblogg. Här tänker jag, främst för min egen skull, skriva om min träning och tävling tillsammans med min gröna halvblodsvalack Art Deco (som ni kanske förstod redan när ni såg vad jag hade för url på min blogg haha). Han är numera sju år gammal, riktigt grön, men riktigt fin (iaf. om man frågar mig). Han kom till mig den första juni år 2010, och var då inte alls igång. Sedan dess har vi främst satsat på att långsamt sätta igång honom igen. Men på grund av dåliga träningsmöjligheter, sadelproblem, med mera, har vi inte riktigt kommit så långt som planerat. Men nu ska det bli ändring på det. Vi ska alldeles snart byta stall, just för att få bättre träningsmöjligheter.
Sedan snön kom har vi i princip inte kunnat göra annat än att skritta ut, och detta i kombination med att jag haft ont om tid (studier och jobb) har lett till att vi, inte riktigt, men nästan, är tillbaka på ruta ett. Med skillnaden att han är lite mer erfaren inom hoppningen, och inte är helt avställd. Så vi slipper iaf. den långa tråkiga perioden som vi hade sist då jag bara ville stärka honom. Utan nu kan vi bara sätta igång med lite tuffare, mer intensiva pass på en gång och sedan öka på längden på passen allt eftersom mer muskler och kondis kommer. Så det känns toppen! :D

Har inte hunnit rida så mycket på sista tiden som sagt, men red en snabbis idag, och gången innan dess i fredags (sen har medisen ridit på honom en dag däremellan). Så som ni märker har det varit riktigt dåligt om tid på senaste. Båda gångerna kändes faktiskt riktigt bra, spec. den i helgen. Kunde verkligen sitta ner i traven, trots att jag red barbacka och gjorde travökningar och grejer. Kändes verkligen super! Kändes lite som att sitta i en uppförsbacke och bara rida på vågen liksom. Så i skritten och traven går det toppen nu, han bär sig bra och flyttar bra osv. I galoppen har jag lite svårare för att få till det, han tycker det är jobbiiigt eftersom han inte riktigt orkar, och iom. att jag inte har någon sadel som funkar för närvarande rider jag bara barbacka = jag har svårt för att hjälpa honom så mycket i galoppen, utan sitter mest och koncentrerar mig på att inte åka av haha! :P
Men det kommer!
Annars känns allt bra, bara vi får komma igång lite. Han är fin och torr i alla benen, dock har han skav typ överallt av alla dessa täcken! Kan det inte bara bli vår snaaart?!
Första helgen efter Göteborg Horse Show (första helgen i mars) ska vi flytta upp honom till min kompis Sandra i Tierp, där han ska stanna i en månad var det tänkt. Vi ska då ha lite boot camp hos henne. Jag kommer pendla lite fram och tillbaka från Stockholm när jag kan för att träna med Acke för henne, och under tiden jag är i hemma i Stockholm kommer hon att rida honom. Detta för att vi ska få en riktig kickstart så att vi kommer igång någon gån haha. Vill ju ut och tävla nu under våren och sommaren, och om vi inte sätter igång snart kommer han ju inte vara i någon kondis alls förens halvvägs in i sommaren, och då lär vi ju missa allt! :(
Så en kickstart får det bli. Sen när han kommer hem blir det till ett nytt stall. Vilket är inte riktigt bestämt ännu, men det står mellan ett par stall som alla har bättre träningsmöjligheter än det där jag står nu. Så det känns riktigt super!

Sådär, nu har ni fått en hel roman om hur läget ser ut just nu, och vad som står på schemat för den närmaste tiden. Kika gärna in igen om ni vill läsa om träning, tävling, utrustning, med mera. Hoppning är det vi satsar på, men självklart kommer vi även att träna dressyr och allt annat som faller oss in och som kan kännas givande!


Over and out! / Micke

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0